Kuře v seně

pro 4 osoby
doba přípravy: 5 minut, pečení 1½ hodiny

1 kuře
sůl
2 hrsti libečku
1 hrst rozmarýnu
1 hrst meduňky
1 citron
2 hrsti sena

Troubu rozehřejeme na 180–200 °C. Kuře dobře osolíme navrch i uvnitř a břišní dutinu naplníme bylinkami a dobře omytým a přepůleným citronem. Na pekáči vytvoříme lůžko ze sena a vložíme do něj kuře. Několika snítkami sena kuře posypeme. Přiklopíme pokličkou. Dáme do trouby a pečeme asi 1½ hodiny – dle velikosti kuřete. Během pečení kuře nepodléváme, neotáčíme ani nepropichujeme kůžičku. Po upečení ho očistíme od sena, rozporcujeme a podáváme s oblíbenou přílohou – třeba s bramborami pečenými v troubě či bylinkovou rýží s rajčaty.

Kuře v seně

Kuře v seně