Chimichurri omáčka

pro 4 osoby
doba přípravy: 10 minut

Argentinská chimichurri
1 svazek hladkolisté petržele
½ svazku koriandru
1 lžíce čerstvého oregana
3 stroužky česneku
1 lžička chilli vloček
2 lžíce červeného vinného octa
3 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce limetové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
Urugayská chimichurri
1 svazek hladkolisté petržele
2 lžíce čerstvého oregana
1 lžíce odrhnutého rozmarýnu
1 lžíce lístků tymiánu
1 čerstvý bobkový list
4 stroužky česneku
1 lžička chilli vloček
4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
čerstvě mletý pepř

V mixéru typu kutr rozmixujeme všechny suroviny, až vznikne hrubší pasta, podle potřeby ochutíme a hned podáváme.

Jehněčí s chimichurri omáčkou

Jehněčí s chimichurri omáčkou