Palfajský knedlík

pro 4 osoby
doba přípravy: 20 minut + vaření zhruba 1 hodina

100 g slaniny
4 den staré housky
100 g másla
4 vejce
200 ml mléka
70 g krupičky
1 lžička soli

Slaninu a housky nakrájíme na drobné kostičky, slaninu vsypeme do větší pánve a opékáme 1 minutu. Přidáme housky a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout. Mezitím třeme v míse polovinu másla do pěny a postupně do něj zašleháváme vejce. Přimícháme housku se slaninou, mléko, krupičku a sůl dle chuti a promícháme.

Ubrousek propláchneme ve studené vodě a vyždímáme. Prostřední část potřeme máslem, položíme na něj těsto, volně nad ním zavážeme, pověsíme na měchačku a vaříme ve vroucí osolené vodě téměř 1 hodinu. Uvařený knedlík vyklopíme na prkénko a nakrájíme na plátky.

Karlovarský a palfajský knedlík

Karlovarský a palfajský knedlík