Ryby a mořské plody

Pekáč Lindy Rybový

doba přípravy 20 minut, pečení 20 minut

pro 4 osoby

100 ml olivového oleje
2 větší cibule
4 stroužky česneku
250 ml bílého vína
sůl a čerstvě mletý pepř
1 candát
1 filet lososa (à 200 g)
1 filet tresky (à 200 g)
3 krevety
2 hrsti hladkolisté petržele
100 ml rajčatového protlaku
1 hrst strouhanky

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do pekáče nalijeme olivový olej tak, aby zakryl celé dno a necháme ho na středním stupni mírně rozehřát. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme nahrubo, vsypeme do pekáče a opékáme dosklovita. Přilijeme 200 ml vína, necháme mírně odpařit a do pekáče vložíme ryby a krevety. Osolíme, opepříme, zasypeme nasekanou petrželkou, přidáme rajčatový protlak a zbylé víno a zahustíme strouhankou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme doměkka, nejméně 20 minut.

Další recepty Celý díl

Rostliny v tomto receptu: