Nebeský čokoládový krém na máslových pracičkách

Pracičky
⅓ změklého másla
5 lžic třtinového cukru
1 vejce
1 vanilkový lusk
300 g mouky
špetka soli

V mixéru promícháme na vyšší rychlost máslo a cukr. Jakmile vznikne pěna, přidáme vejce, dužinu z vanilkového lusku a opět promixujeme. Přidáme mouku a sůl a promícháme nastavením pomalé rychlosti na mixéru než vznikne těsto. Necháme ho v lednici odpočinout aspoň 2 hodiny, poté ho nadávkujeme do připravených formiček nebo ho po kouskách vyskládáme na pečící papír a přitlačením dna ze skleničky z něho vytlačíme kulaté sušenky. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 15 až 20 minut, dokud pracičky nezhnědnou.

Pěna
čokoláda na vaření
mascarpone

Rozpustíme si čokoládu na vaření ve vodní lázni. Přidáme mascarpone. Čím víc ho tam dáte, tím víc to bude smetanovější, čím ho tam bude míň, tím víc to bude čokoládovější. Pak už jen naložíte do dávkovače a ozdobíte jím máslové pracičky.

Nebeský čokoládový krém na máslových pracičkách

Nebeský čokoládový krém na máslových pracičkách