Vajíčkové muchomůrky

pro 5 osob
doba přípravy: 20 minut

Tento recept jsme našly v módním časopise Lada z roku 1936.

10 vajec
1 hrst hladkolisté petržele, nasekané najemno
pár snítek petržele kudrnky, nasekané najemno
1 lžíce kaparů
1 lžíce hořčice
1 lžíce majonézy
sůl
čerstvě mletý pepř
5 rajčat
olivový olej na potření

Vejce uvaříme, zchladíme ve studené vodě a oloupeme skořápku.

Spodní špičku vejce odřízneme a vyjmeme žloutky. Smícháme je s nasekanými bylinkami, kapary, hořčicí a majonézou, ochutíme solí a pepřem a naplníme vydlabané bílky. Rajčata rozpůlíme, dužinu vydlabeme a nasadíme jako čepičky na bílé nohy z vajíček, jemně potřeme olivovým olejem. Zbylé špičky bílků nasekáme najemno a posypeme jimi muchomůrky. Naaranžujeme na tác a návštěva může přijít. Vajíčkové muchomůrky můžeme polít bazalkovým olejem.

Vajíčkové muchomůrky

Vajíčkové muchomůrky