Levandulové sušenky

2 a ¼ šálku hladké špaldové mouky Pro Bio
1 lžička prášku do pečiva
120 g krystalového cukru
60 g krémového sýra (Lučina, Philadelphia atd.)
kůra z limetky
1 a ½ lžíce limetkové šťávy
2 lžíce květu levandule
půl másla
3 lžíce oleje
1 vejce
1 lžíce mléka
špetka soli

Smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a levanduli. V mixéru mezitím promícháme sýr, limetkovou kůru a cukr. Rozpustíme všechno máslo, necháme chvilku vychladnout a přimícháme do krémové směsi. Postupně přidáváme vejce, mléko, limetkovou šťávu a olej. Vše mixujeme do té doby, než se to řádně spojí. Nakonec přidáme směs mouky a opět dobře promícháme. Výsledkem má být husté lepivé těsto. To necháme na půl hodiny uležet v lednici.

Na plech dáme papír na pečení a polévkovou lžící ubíráme z těsta kousky, ze kterých děláme kuličky a dáváme na plech. Pak je posypeme cukrem a skleničkou z nich uděláme placaté sušenky. Pečeme na 180 stupňů cca 13 minut. Po 7 minutách plech obrátíme. Dobré je uchovávat je ve vzduchotěsné nádobě.

Levandulové sušenky

Levandulové sušenky