
4 filety z jesetera
200 g zakysané smetany nebo majonézy
3 lžíce koření na merguez
2 vejce
mouka na obalení
kukuřičná strouhanka dochucená paprikou
sůl
1l olej na smažení
Na salát:
1 kg malých brambůrek grenaille
svazek jarní cibulky
2 vejce
100ml majonézy
svazek petrželky
100 g mraženého hrášku
2 nakládané okurky
sůl a pepř
Omyté brambůrky překrojené napůl smažím v rozpáleném oleji dozlatova a doměkka. Nechám okapat a lehce vychladnout. Olej si uchovám na přípravu rybích filetů. Vejce vařím cca pět minut a nechám schladit ve studené vodě. V horké vodě krátce blanšíruji mražený hrášek. Vychladlé vejce oloupu a nasekám nožem. Vychladlé brambůrky spojím majonézou, osolím, popepřím, přidám nasekanou jarní cibulku, na kostičky nakrájenou nakládanou okurku a petrželku a smíchám s nasekaným vejcem a hráškem.
Filety z jesetera naložím do zakysané smetany nebo majonézy s kořením na merguez. Nechám tři až čtyři hodiny odležet, zatímco si chystám bramborový salát. Naložené filety z jesetera obalím v mouce, rozšlehaných osolených vejcích a v kukuřičné strouhance smíchané s mletou paprikou. Připraveného jesetera smažím zvolna v rozehřátém oleji.