Cukrové brambůrky

Těsto:
15 dkg cukru
6 žloutků
vanilka
citronová kůra
ze 6 bílků sníh
16 dkg mouky (krupičkové)
2 dkg másla
2 dkg mouky na formičky
¼ l šlehané smetany
3 dkg cukru
10 dkg zavařeniny
Cukr, žloutky, vanilku a citr. kůru utřeme. Pak přidáme z bílků ušlehaný sníh současně s moukou. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy na indiánky. Upečeme na 160 stupňů do růžova. Hotové indiánky vydlabeme, naplníme marmeládou nebo šlehanou smetanou s cukrem. Spojíme dva k sobě, aby vznikl tvar brambory. Obalíme v mandlovém těstě.
Mandlové těsto
20 dkg oloupaných, jemně strouhaných mandlí nebo
oříšků
1 vejce
20 dkg nejjemnějšího moučkového cukru (pudr. cukr)
kakao
1. Mandle nebo oříšky smícháme s vejcem a dobře v hmoždíři utlučeme.
2. Dáme je na vál, přidáme moučkový cukr a vypracujeme těsto.
3. Těsto vyválíme na 3 mm silné, vykrajujeme potřebná kolečka a zabalíme do nich naplněné piškoty.
4. Piškoty mírně slepíme vodou, obalíme kakaem nebo čokoládou, nařízneme a ozdobíme očky pomocí špejle nebo jiného nástroje.
Poznámka: Pokud nemáte formu na indiánky, upečte piškoty na plechu.