Maso

Králík na česneku s topinambury podle Huga

Suroviny:

králičí nohy
5-6 stroužků česneku
sádlo nebo OOEP
hrst sekaný petrželky
sklenka suchýho bílýho vína
lžíce mouky
S+P

Maso nakrájený na porce zlehounka popráším moukou, osolím a opepřím. Maso opeču na sádle nebo ještě líp olivovým oleji ze všech stran pěkně dočervena.

Po mase přijde na řadu několik stroužků česneku nakrájených na plátky. Ty se opečou do lehounce zlatavý barvy - jakmile by ztmavly víc, jídlo by nám zhořklo.

Abych tedy proces zastavil, přihodím v ten moment hrstičku nasekaný zelený petrželky až to zabouří a rychle podliju sklenkou suchýho bílýho vína. Vložím zpátky opečenýho králíka a zvolna dusím doměkka. Mouka, ve který byl králík obalenej, zahustí šťávu.

Podávám s kouskem citrónu a vařenou bramborou s petrželkou. Nebo do pekáčku přihodím pár topinamburů.

Další recepty Celý díl