Polévky
Polévka Soljanka


Původně ukrajinská a ruská polévka, kterou v různých obměnách najdete i v Německu. Kateřina jí objevila v jedné krkonošské hospůdce na Černé hoře, zamilovala si její nakyslou chuť nakládaných okurek a vaří jí dnes jednoduše podle sebe. V soljance upotřebí, co si zavařila po sklizni na zimu do zásoby. Kyselé okurky, lečo a rajčatové sugo. Takhle jednoduché to je! Pikantní zimní polévka nejen pro sportovce
Na oleji opečte cibuli a klobásku, jestli máte zbylé maso od oběda (hovězí nebo vepřové) můžete ho do kastrolu přidat také. Pár nakládaných okurek pokrájejte na kolečka. Na řadu přichází zavařená úroda. Do kastrolu nalijte sugo, trochu leča, přidejte kyselé okurky a dochuťte lákem. Osolte opepřete a je hotovo.