MasoOvocná jídla

Hovězí stew s hruškami

Suroviny:

300 g hovězí kližky nakrájené na kostky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 velké cibule bílé
pár bobkových listů
3 badyány
2 celá skořice
lžíce římského kmínu
lžička anýzu
100 ml sojové omáčky
100 ml rybí omáčky
2 lžíce třtinového cukru
100 g sušených hrušek
3 celé středně zralé hrušky
1 mrkev na kostičky malé
50 g řapíkatého celeru na kostičky
500 ml vody
1 lahev černého piva

Na servírování:

200 g jasmínové rýže
Koriandr a pár microgreens
Kimchi

Hovězí kostky nejdříve opečeme prudce na oleji, dokud nebudou zkaramelizované ze všech stran. Přidáme na vetší kostky nakrájenou cibuli, mrkev, celer a zarestujeme. Přidáme římský kmín, anýz, česnek a rajčatový protlak. Necháme minutu péct a pak přidáme cukr, zalijeme sójovou omáčkou, rybí omáčkou a promícháme s obsahem v hrnci. Zalijeme černým pivem, necháme chvilku vyvařit. Pak přidáme vodu a badyán, skořici, anýz, kardamom, sušené i čerstvé hrušky a na mírném ohni dusíme cca hodinu. Podáváme s rýží a kimchi.

Další recepty Celý díl