PolévkyRyby a mořské plody

Kukuřičný chowder se pstruhem

12 minut restování + 20 minut vaření

Suroviny:

2 celé kukuřice
1 střední bílá cibule najemno
4 stroužky česneku najemno
1 červená chilli paprička
2 lžičky drceného římského kmínu
5 lžic másla
trocha tymiánu
3 nožičky řapíkatého celeru
3 velké brambory nakrájené na kostičky
100 g bílých fazolí předvařených
50 g slaniny
700 ml zeleninového vývaru
300 ml plnotučného mléka
100 ml smetany 15%
hrst čerstvého koriandru

Pstruh:

filet z pstruha
máslo
citron
sůl, pepř

Nejdřív si předvařte celou kukuřici i s listy a až poté je oloupejte. Kukuřici ořezejte a zrna ještě pokrájejte. Vodu i jádra klasů nechte stranou do základu. Nakrájejte si slaninu na kostičky a opečte v hrnci. Jakmile pustí tuk, přidejte máslo, nadrobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev a najemno nakrájené chili. Restujte 7 minut. Přidejte římský kmín, poté na malé kostky nakrájený česnek, brambory, kukuřici, fazole. Osolte a zarestujte dalších 5 minut. Zalijte mlékem, výluhem z kukuřičných klasů a přidejte i jádra kukuřičných klasů, tymián a nechte vařit, za občasného míchání na mírném ohni, alespoň 20 minut. Pak lehce umixujte, aby se polévka zahustila. Zjemněte smetanou, dosolte a opepřete. Dozdobte koriandrem a kukuřicí. Pstruha si opečte na pánvi na másle, osolte a zakápněte citronem. Podávejte dohromady s polévkou.

Další recepty Celý díl