Ryby a mořské plody

Plněná štika

30 minut + 45 minut pečení

4 - 6

½ kapra
100 g sušených lesních hub
2 housky
4 lžíce olivového oleje
nať z 2 jarních cibulek nebo zelená část z 1 pórku
100 g parmazánu
1 štika
800 g drobných brambor
sůl a mletý pepř podle chuti

Kapra očistíme, vykucháme, zbavíme kostí a maso uvaříme v páře doměkka, mělo by stačit 20–25 minut.

Houby propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka, zhruba 20 minut.

Housku nakrájíme nadrobno a opečeme na olivovém oleji dozlatova.

Nať z jarní cibulky nebo pórku dobře opereme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k opečené housce.

Uvařené kapří maso rozmačkáme vidličkou a přidáme k housce. Přidáme i pokrájené houby a strouhaný parmazán. Osolíme, opepříme a promícháme.

Zalijeme trochu vývarem z hub, aby nádivka zvláčněla, ale stále zůstala kompaktní. Promícháme.

Štiku očistěte, zbavte šupin, rozkrojte opatrně na břiše, vyjměte vnitřnosti a naplňte nádivkou. Zašijte a položte do pekáče.

Rybu obložte drobnými omytými brambůrkami, osolte, zakápněte olejem a pečte v troubě předehřáté na 185 °C zhruba 45 minut doměkka.

Upečenou rybu posypte nasekanou zelenou petrželkou a červeným pepřem a podávejte.

Další recepty Celý díl