Různé
Bůček v moštu s pečenou kaší


30 minut
Bůček
Jablečný mošt
Perníkové koření
Brambory
Smetana (ovesná nebo mléčná)
Máslo
Vejce
Bylinky
Sůl
Bůček nasolíme, v kůži uděláme mřížku, položíme na rozehřátou pánev a necháme zatáhnout. Podlijeme v pekáči na dva prsty moštem a pečeme přes noc zakrytý na 80-100 stupňů. Ráno slijeme tuk s moštem (ne všechen) a zredukujeme na omáčku – tu ochutíme perníkovým kořením a přidáme jablka, pak omáčku propasírujeme.
Prudce zvýšíme teplotu v troubě a za občasného polévání doděláme bůček dozlatova, do křupava, cca 30 min. Před podáváním necháme chvíli odpočinout.
Uvaříme brambory, přidáme máslo, smetanu, vejce a bylinky a ušleháme kaši. Kaši pak pečeme cca 30 min v troubě.