Kdo je Dita P.

Narodila se prý bez chuti k jídlu, což Dita moc nechápe. Protože jídlo zbožňuje, dokonce tak, že se stalo její profesí a motorem života. Vždycky si přála svoji rodinu. Přišla trochu pozdě. Ale je tady!

Původně se chtěla stát soudkyní, po čtyřech letech studia z práv odešla a několik let se živila kdečím. V Praze, v San Franciscu, na chalupě na Chodsku. Teprve pak, když krátce pracovala v iDnes, narazila na časopis Apetit, který za půl roku vedla – celých pět let. Dnes je šéfredaktorkou magazínu Albert v kuchyni. Vedle toho si nechala skupinou architektů vytvořit design svého nádobí, vydala ve vlastním nákladu už svoji druhou kuchařku Deník Dity P. – i ta se jako první ocitla na špičce prodejnosti a má za sebou několik dotisků. Kuchařka Deník Dity P. zaujala režiséra Davida Ondříčka, se kterým natočili první šestnáctidílnou kulinářskou sérii Deník Dity P. Je v ní, stejně jako ve druhé řadě, nejen spousta ověřených receptů, ale také autentický příběh Dity P., která se mezi oběma natáčeními vdala, otěhotněla a narodil se jí syn David.

Ani v porodnici se ale nezastavila, protože porod přišel zrovna ve chvíli, kdy byla uzávěrka časopisu.