Maso

Marocká jehněčí kýta

800 g jehněčí kýty
1 muškátový oříšek
Římský kmín
Sladká paprika
Tymián
1 citron
Olivový olej
5 stroužků neoloupaného česneku

Jehněčí kýtu očistěte a zbavte přebytečného tuku. Připravte si směs koření z muškátového oříšku, římského kmínu, sladké papriky, tymiánu a citrónové kůry. Směs vetřete do masa, to vložte do rozpálené pánve a zprudka opékejte ze všech stran.

K masu přidejte neoloupané stroužky česneku a rozkrájený citrón. Ten na maso i vymačkejte. Pekáč dejte do trouby rozpálené na 160 stupňů a pečte asi 50 minut.

Jako přílohu doporučujeme bylinkový kuskus s rukolovým jogurtem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl