Luštěniny a obiloviny

Bylinkový kuskus s rukolovým jogurtem

200 g kuskusu
1 chilli paprička
Svazek hladkolisté petržele
1 snítka máty
1 citron
Olivový olej
Sůl
Pepř
1 jogurt
Rukola

Kuskus dejte do mísy, osolte, přilijte olej a vroucí vodu. Vody dejte tolik, aby bylo vše ponořené. Pak zakryjte mísu poklicí. Nasekejte chilli papričku, petržel a mátu, vymačkejte citrónovou šťávu, osolte, opepřete, zamíchejte a zakapejte olivovým olejem a vše přidejte do kuskusu. Po vyndání z trouby nechte maso odpočívat. Opečený česnek vymačkejte do jogurtu, osolte, opepřete a smíchejte s rukolou.

Doporučujeme jako přílohu k marocké jehněčí kýtě.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl