Maso
Kapoun nadívaný kaštany
1 kapoun
500 g vařených kaštanů
20 g sušených hub
1 jemná syrová klobáska salsiccia
200 g sušených švestek
1 jablko
2 vejce
Sůl
Pepř
2 hrsti strouhanky
Slanina
1 sklenice bílého vína
Jablka, kaštany a švestky nakrájíme na kostky. Přidáme k nim namočené sušené houby, vejce, mletou syrovou klobásu, pepř a strouhanku. Kapouna nasolíme, naplníme, zavážeme, dáme do pekáče, podlijeme vínem a překryjeme slaninou. Pečeme v zaklopeném pekáči 3 až 4 hodiny při 180 °C. Ke konci pečení pekáč odklopíme, aby nám vznikla kůrčička.
Doporučujeme podávat s glazovanou zeleninou.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů