Vše o vaření

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 201  
Sdílet
| Poslat odkaz

Marinovaný losos Gravlax s hořčicovo-koprovou omáčkou

2 porce

Marinovaný losos Gravlax s hořčicovo-koprovou omáčkou

Ingredience

400 g filetu z lososa s kůží
100 g soli
200 g cukru
1 svazek kopru
2 lžíce vodky
1 lžička hořčičná semínka
1 lžíce drceného pepře

Postup

Prsty jedeme po filetu, a kde ucítíme velkou kost, vytáhneme ji pinzetou. Do misky vsypeme cukr, sůl, pepř a hořčičné semínko. Přidáme nasekaný kopr a vše promícháme.

Lososa položíme na tác kůží dolu. Filet potřeme vodkou nebo jiným alkoholem a posypeme směsí koření. Lososa vložíme do hlubší mísy kůží nahoru. Mísu obalíme folií a vložíme do lednice. Lososa v chladu necháme marinovat 3 dny.

Omáčka

Ingredience

3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce celozrnné hořčice
6 lžic cukru
4 lžíce červeného vinného octu
Sůl
Pepř
300 ml rostlinného oleje
Nasekaný kopr
Toastový chléb

Postup

Do misky si dáme plnotučnou, dijonskou a celozrnnou hořčici. Přidáme cukr, nasekaný kopr a vinný ocet. Zakápneme olejem a promícháme. Osolíme, opepříme a ochutnáme.

Stopáž: 16 minut – Rok výroby: 2013 – ST  HD
Žánr: Zábava | Publicistika
Vysílání pořadu

Tento pořad v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání všech dílů najdete kliknutím na následující odkaz.

Anketa
Kdy jste se naučili vařit?
20 % 1490 hl. v dětství 32 % 2333 hl. během dospívání 28 % 2073 hl. po osamostatnění se 12 % 842 hl. po svatbě 8 % 564 hl. nevařím

Celkem 7302 hlasy