Vše o vaření

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 200  
Sdílet
| Poslat odkaz

Pečený losos s ořechovým glazé

4 porce

Pečený losos s ořechovým glazé

Ingredience

Filet lososa s kůží
Sůl
Pepř
Olej
200 ml hnědého másla
1 až 2 lžíce sójové omáčky
2 ks šalotky
4 lžíce vlašských ořechů
1 svazek pažitky

Postup

Nejprve zkontrolujeme, jestli ve filetu nezůstaly kosti. Prsty jedeme po mase ryby. Kde ucítíme velkou kost, vytáhneme ji pinzetou. Odkrojíme dvě porce a zbytek filetu dáme do lednice. Porci osolíme a opepříme.

Nakrájený česnek, zázvor a chilli v pánvi orestujeme. Vezmeme si další pánev a rozehřejeme na ní olej. Začneme opékat lososa. Rybou zprvu nehýbeme a nesnažíme se ji od pánve odtrhnout. Po chvíli otočíme.

Mezitím si připravíme ořechové glazé. Nakrájíme šalotku a pažitku. V kastrůlku si rozpustíme hnědé máslo, vsypeme šalotku, pažitku, ořechy a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.

Zkontrolujeme, jestli už jsou filety opečené. Pozor, ryba se nesmí péct příliš dlouho, aby nebyla vysušená. Nakonec na talíř naservírujeme filet ryby a přelijeme ho ořechovým glazé.

Stopáž: 16 minut – Rok výroby: 2013 – ST  HD
Žánr: Zábava | Publicistika
Vysílání pořadu

Tento pořad v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání všech dílů najdete kliknutím na následující odkaz.

Anketa
Kdy jste se naučili vařit?
20 % 1487 hl. v dětství 32 % 2330 hl. během dospívání 28 % 2071 hl. po osamostatnění se 12 % 840 hl. po svatbě 8 % 564 hl. nevařím

Celkem 7292 hlasy