Ryby a mořské plody

Pečený losos s ořechovým glazé

4 porce

Filet lososa s kůží
Sůl
Pepř
Olej
200 ml hnědého másla
1 až 2 lžíce sójové omáčky
2 ks šalotky
4 lžíce vlašských ořechů
1 svazek pažitky

Nejprve zkontrolujeme, jestli ve filetu nezůstaly kosti. Prsty jedeme po mase ryby. Kde ucítíme velkou kost, vytáhneme ji pinzetou. Odkrojíme dvě porce a zbytek filetu dáme do lednice. Porci osolíme a opepříme.

Nakrájený česnek, zázvor a chilli v pánvi orestujeme. Vezmeme si další pánev a rozehřejeme na ní olej. Začneme opékat lososa. Rybou zprvu nehýbeme a nesnažíme se ji od pánve odtrhnout. Po chvíli otočíme.

Mezitím si připravíme ořechové glazé. Nakrájíme šalotku a pažitku. V kastrůlku si rozpustíme hnědé máslo, vsypeme šalotku, pažitku, ořechy a sójovou omáčku. Vše prohřejeme.

Zkontrolujeme, jestli už jsou filety opečené. Pozor, ryba se nesmí péct příliš dlouho, aby nebyla vysušená. Nakonec na talíř naservírujeme filet ryby a přelijeme ho ořechovým glazé.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl