Vše o vaření

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 142  
Sdílet
| Poslat odkaz

Carpaccio

2 porce

Carpaccio

Ingredience

Hovězí svíčková
50 ml olivového oleje extra virgine
50 g parmazánu
2 špetky hrubozrnné soli
1 špetka obyčejné soli
Pepř čerstvě mletý
Rukola

Postup

Ze svíčkové odkrojíme část (špičku), kterou nakrájíme na plátky. Rozložíme potravinářskou folii a na ni plátky naskládáme. Překryjeme folií a naklepeme.

Mezitím připravíme salátek z rukoly: otrháme tuhé konce a očištěné listy dáme do mísy. Rukolu v míse pokapeme olejem, osolíme a opepříme.

Rukolový salátek rozložíme na velký servírovací talíř. Okolo naskládáme plátky carpaccia. Pokapeme je olejem, osolíme a opepříme. Z parmazánu škrabkou naškrábáme plátky, kterými posypeme povrch carpaccia.

Carpaccio je možné připravit i z kvalitních ryb a mořských plodů, jako jsou losos, tuňák či chobotnice – tedy suroviny, které se nemusíme bát jíst syrové, pokud jsou čerstvé.

Stopáž: 16 minut – Rok výroby: 2013 – ST  HD
Žánr: Zábava | Publicistika
Vysílání pořadu

Tento pořad v současnosti nevysíláme. Můžete si však nechat zaslat zprávu, pokud se objeví v aktuálním vysílání:

Nastavit připomenutí

Starší data vysílání všech dílů najdete kliknutím na následující odkaz.

Anketa
Kdy jste se naučili vařit?
21 % 969 hl. v dětství 35 % 1632 hl. během dospívání 28 % 1260 hl. po osamostatnění se 11 % 494 hl. po svatbě 5 % 219 hl. nevařím

Celkem 4574 hlasy