Císařský trhanec s malinovou omáčkou - 4 porce

Trhanec
250 g polohrubé mouky
1 lžička soli
4 vejce (žloutek a bílek zvlášť)
500 ml mléka
100 g másla
rozinky nabobtnané v rumu
máslo na opečení
moučkový cukr

Mléko rozšleháme se žloutky. Osolíme. Přidáme mouku, promícháme a necháme odstát (lívancové těsto). Mezitím ušleháme z bílků sníh a smícháme s těstem.

Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme polovinu těsta a zasypeme rozinkami. Přikryjeme poklicí a necháme opéct spodní stranu. Poté pomocí vařečky roztrháme tlustý lívanec na velké kusy. Přidáme trochu másla, prohodíme a odložíme.

Omáčka
500 g mraženým malin
300 g cukr krystal
4 dcl červeného vína
sůl
pepř

Maliny lehce rozpustíme s vínem, přivedeme k varu a svaříme. Poté zaprášíme cukrem a promícháme, trošku svaříme. Dochutíme, rozmixujeme a propasírujeme a necháme zchladnout.

Servírujeme

Kousky lívance skládáme na sebe, lehce posypeme moučkovým cukrem a přelijeme malinovou omáčkou. Zdobíme mátou.

všechny recepty