Telecí na paprice s majoránko-máslovými noky - 4 porce Omáčka Na oleji orestuji dozlatova cibuli nakrájenou najemno. Přidáme na kostky krájené ochucené maso solí a pepřem, opečeme. Přidáme mletou papriku, koření, zalijeme vývarem, dusíme do měkka. Maso vyjmeme a šťávu zahustíme. Povaříme, dochutíme a zjemníme smetanou. Noky Mléko ochutíme muškátem, solí a máslem. Uvedeme do varu a pomalu přisypáváme krupici. Mícháme a odpalujeme těsto (těsto se nesmí lepit!). Těsto necháme zchladnout. Poté přidáme vejce a majoránku. Promícháme a pomocí lžíce a tvarujeme noky, které vložíme do vařící osolené vody. Vaříme 3–5 minut. Servírujeme Kousky masa vložíme doprostřed talíře, přelijeme omáčkou. Na maso pokládáme noky. |