Kachní rilletes s hruškovým chutney - 4 porce

Paštika
2 kachní stehna
250 g kachní sádlo
tymián
rozmarýn
2 stroužky česneku
1 cibule
2 hrušky
3 lžíce cukru
2 lžíce hrozinek
skořice
hřebíček
zázvor
cibule
česnek
0,2 dcl bílé víno
sůl, pepř

Kachní stehna osolíme, opepříme a upečeme v troubě spolu s cibulí a česnekem do měkka. Necháme vychladnout. Po vychladnutí maso obereme a natrháme. Smícháme s kachním sádlem a plníme do skleniček a necháme ztuhnout.

Chutney
V hrnci necháme rozpustit cukr na karamel, přidáme na kostky nakrájené hrušky, cibuli, česnek a zázvor. Přidáme hrozinky, skořice a hřebíček. Prorestujeme a zalijeme bílým vínem. Vaříme, dokud se víno neodpaří.

Kachní rillettes podáváme s hruškovým chutney a pečivem.

všechny recepty