Kachní rilletes s hruškovým chutney - 4 porce Paštika 2 kachní stehna 250 g kachní sádlo tymián rozmarýn 2 stroužky česneku 1 cibule 2 hrušky 3 lžíce cukru 2 lžíce hrozinek skořice hřebíček zázvor cibule česnek 0,2 dcl bílé víno sůl, pepř Kachní stehna osolíme, opepříme a upečeme v troubě spolu s cibulí a česnekem do měkka. Necháme vychladnout. Po vychladnutí maso obereme a natrháme. Smícháme s kachním sádlem a plníme do skleniček a necháme ztuhnout. Chutney V hrnci necháme rozpustit cukr na karamel, přidáme na kostky nakrájené hrušky, cibuli, česnek a zázvor. Přidáme hrozinky, skořice a hřebíček. Prorestujeme a zalijeme bílým vínem. Vaříme, dokud se víno neodpaří. Kachní rillettes podáváme s hruškovým chutney a pečivem. všechny recepty |