Jablka v kávě se sýrovými tousty

4 jablka
10 hřebíčků
750 ml vody a 2 lžíce instantní kávy
4 lžíce krupicového cukru
1 kousek celé skořice
40 g másla
4 lžíce medu
2 malé světlé bagetky
80 g nivy

Jablka oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Do půlek zapícháme hřebíčky. V kastrolu přivedeme k varu vodu s kávou, cukrem a skořicí. Do rozvaru vložíme jablka, pět minut povaříme a odstavíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme med a jablka, která jsme vyjmuli z kávové marinády, promícháme.a nechame odležet. Veku nakrájíme na špalíčky a poklademe je plátky sýra. V troubě tousty těsně před podáváním krátce zapečeme.

všechny recepty