Sněhové pusinky s čokoládovým krémem - 20 pusinek 3 bílky Čokoládový krém Bílky šlehejte dokud nezačnou tvořit větší bublinky, tzv. “bublat”, poté přidejte cukr moučka a špetku soli a šlehejte bílky do tuha. Pokud chcete přidat barvivo, teď je ta správná chvíle. Bílkovou hmotu dejte do cukrářského sáčku a stříkejte požadované tvary na plech s pečícím papírem. Pusinky pečte na 140 stupňů hodinu a 15 minut. Čokoládu si nalámejte na kostičky. Smetanu přidejte k varu spolu s máslem a ještě horkou jí přelíjte přes čokoládu. Celou směs nechte 3 minuty stát, pak jí metličkou promíchejte. Čokoláda se úplně rozpustí a vznikne vám celistvá hmota, kterou nechte mírně vychladit. Pusinky slepujte čokoládovým krémem a ihned podávejte. |