Tartar z lososa s avokádem, toast se salátem z polníčku

steak z lososa bez kůže a kostí
hořčice standard a dijonská
žlutá a červená cibule
sůl
mletý bílý pepř (může být i černý)
citronová nebo limetková štáva
pro gurmány - křepelčí vajíčko

Lososa naškrábejte špičkou ostrého nože, jde to jako po másle. Máte-li hrubší kousky, ještě můžete posekat. Potom vložte do mísy, kde to budete míchat. Cibuli si nakrájíte opravdu na jemno. Na cca jeden filet půlku malé cibulky (žluté i červené), půlku půlky z každé pro start. Potom opatrně přidáte hořčici cca kávovou lžičku od každé. Podle množství. Osolit, opepřit. Poté vidličkou vymíchat, než to má takovou pěknou konzistenci. S cibulí i hořčicí opatrně, velmi snadno potom přebijete chuť lososa, kterou chcete zachovat. Hořčici i cibuli můžete přidat vždycky - opačně to jde dost těžko.

všechny recepty