Bažant na červeném víně a slanině 3 plátky slaniny Předehřejte troubu na cca 175 °C. Na sporáku rozehřejte hlubokou pánev. Slaninu nakrájejte na malé kousky a za občasného míchání restujte na pánvi 5–6 minut. Hotovou slaninu vyndejte. Každý kousek kuřete okořeňte a obalte v mouce, postupně přendejte do horké pánve. V té je z každé strany osmažte dozlatova, nesmíte je ale úplně propéct a rozhodně je nedělejte všechna naráz. Pánev vytřete papírovou utěrkou, poté ji zakápněte olivovým olejem a přidejte šalotku. Restujte 5–10 minut, dokud nebude měkká, zlatavá a nerozvoní se. Poté pomalu přilijte víno a promíchejte. Přilijte kuřecí vývar a vše nechejte vařit dalších asi tak 5–10 minut, dokud se šťáva lehce nezredukuje. Kuře a slaninu vraťte zpět do pánve k připravené šťávě a pečte cca 30 minut (nezapomeňte sundat rukojeť), průběžně maso polévejte. Vyndejte z trouby ve chvíli, kdy je kůžička křupavá a maso úplně propečené. |