Batátové nočky se šalvějovou omáčkou 2 velké batáty Batáty oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Povařte v osolené vodě asi 10 minut do měkka, a když vychladnou, rozmixujte je se solí, špetkou muškátového oříšku a hrnkem mouky. Hněťte těsto rukama a přidávejte mouku, dokud nebude těsto sice měkké, ale nelepivé. Pak ho rozdělte na 4 části a na pomoučeném válu z nich vyválejte asi 2 cm tlusté válečky, které rozkrájejte na nočky. Ty vsypte do vroucí vody a od chvíle, kdy vyplavou, je vařte ješte 30 vteřin. Na másle si zpěňte šalotku, přidejte na drobno nasekaný česnek a šalvěj a chvíli opékejte. Podlijte vínem, nechte ho vyvařit a přidejte podle chuti sůl, pepř a smetanu. Touto omáčkou přelejte nočky a posypte je nastrouhaným parmezánem. |