Opečená bageta s pečenou paprikou a ančovičkou

50 ml extra panenský olivový olej
filety z ančoviček
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 jarní cibulka
1 bobkový list
3-4 stroužky česneku
10 g petrželové nati
pár koleček světlé bagety
sůl
mletý pepř

Předehřejeme troubu na 180 °C, do zapékací mísy dáme omyté a osušené papriky, celé stroužky česneku a zalijeme olivovým olejem. Pečeme alespoň půl hodiny, nebo dokud paprika není tmavá. Hotové papriky a česnek dáme do misky, uzavřeme fólií a necháme zapařit. Vypečenou šťávu si odložíme bokem, použijeme ji později. Oloupeme papriky a nakrájíme na nudličky Přendáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku, upečený česnek, vypečenou šťávu, nasekanou petrželku, bobkový list, sůl a mletý pepř. Hotové papriky necháme marinovat minimálně hodinu v lednici. Mezitím si nakrájíme bagetu na silnější kolečka, opečeme z jedné strany a zakápneme olivovým olejem. Na opečenou bagetu přendáme marinované papriky a nahoru poklademe ančovičky.

všechny recepty