Opečená bageta s pečenou paprikou a ančovičkou 50 ml extra panenský olivový olej Předehřejeme troubu na 180 °C, do zapékací mísy dáme omyté a osušené papriky, celé stroužky česneku a zalijeme olivovým olejem. Pečeme alespoň půl hodiny, nebo dokud paprika není tmavá. Hotové papriky a česnek dáme do misky, uzavřeme fólií a necháme zapařit. Vypečenou šťávu si odložíme bokem, použijeme ji později. Oloupeme papriky a nakrájíme na nudličky Přendáme do mísy, přidáme nakrájenou jarní cibulku, upečený česnek, vypečenou šťávu, nasekanou petrželku, bobkový list, sůl a mletý pepř. Hotové papriky necháme marinovat minimálně hodinu v lednici. Mezitím si nakrájíme bagetu na silnější kolečka, opečeme z jedné strany a zakápneme olivovým olejem. Na opečenou bagetu přendáme marinované papriky a nahoru poklademe ančovičky. |