Bramborový salát dle Michala Klemense se smaženými vepřovými řízečky kvalitní brambory na bramborový salát Stejně velké brambory omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit do zeleninového vývaru do poloměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout a následně oloupeme. Očistíme si kořenovou zeleninu, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme do poloměkka v nálevu, který si připravíme z octa, cukru, soli a pepře. Kořenovou zeleninu po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Uzené maso nakrájíme na malinké kostičky a na sucho upečeme na pánvi. Syrovou cibuli a kyselý okurek nakrájíme najemno. Brambory nakrájíme na malé kostičky nebo protlačíme přes sítko a smícháme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí, okurkem a vychladlým uzeným. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem, cukrem, hořčicí, octem. Ke konci přidáme majonézu a vše lehce spolu promícháme a necháme aspoň jeden den odležet. Řízečky Vepřové maso naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a světlé strouhance. Smažíme na sádle dozlatova. Podáváme spolu s bramborovým salátem a dozdobíme citrónem a snítkou petrželky. |