Masová soljanka - 4 porce

350 g hovězí maso
20 g másla
1,5 dl vody
1 dl zakysané smetany
8 oliv
3 malá rajčata
2 kyselé okurky
1 cibule
2 lžíce rajčatový protlak
1 lžíce kaparů
kousek citrónu
petrželka (kopr)
bobkový list
sůl, pepř

Maso dáme do osolené vody a uvaříme do měkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rajčatový protlak, třetinu vývaru z masa a vaříme 5 min. Přidáme polovinu vařeného masa nakrájeného na nudličky, na kostičky nakrájené okurky, kapary, bobkový list, spařená na plátky nakrájená rajčata, zbytek vývaru, sůl, pepř a vaříme ještě cca 10 min. Polévku nalijeme do talíře, do každé porce dáme trochu vypeckovaných oliv, tenký plátek oloupaného citronu a jemně nasekanou petrželku (kopr), zbylé maso podáváme zvlášť.

všechny recepty