Francouzská bujabéza 300 g treska Mahi-Mahi Ryby krájejte na větší kostky a mořské plody (nejlépe krevety) dejte do hrnce vcelku, zalijte asi litrem vody a vařte asi 5 minut. Mezitím si nakrájejte cibuli na kostičky, pórek, řapíkatý celer a česnek na tenké plátky. Vše orestujte na pěti lžících kvalitního olivového oleje. Asi po minutě dejte na proužky nakrájenou papriku, na malé kousky nakrájenou mrkev a fenykl a mírně vychladlé přidejte do rybího vývaru. Do vývaru přidáme oloupaná rajčata nakrájená na osminky, pomerančovou kůru, koření a dochutíme solí a pepřem. Vše vaříme asi 10 minut. Přilejeme 100 ml kvalitního bílého vína a velmi zvolna asi 5 minut dovaříme. Polévku dozdobte lístky fenyklu a tymiánu. Pokud k ní budete podávat na sucho opečené tousty s bylinkovým či česnekovým máslem nebo bagetky. |