Svíčková na smetaně, špekové knedlíky hovězí maso (falešná svíčková, plec nebo kýta, pravá svíčková) Na rozpáleném oleji si orestujeme kousky slaniny a kořenové zeleniny. Následně přidáme cibuli, bobkový list, celý pepř, nové koření a restujeme do měkka. Přidáme cukr, který necháme lehce zkaramelizovat. Poté přidáme hořčici, plátky citronu a vše zakápneme octem, následně podlijme vodou nebo vývarem. Maso si podél vláken našpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Potom přidáme do základu na omáčku a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, přidáme mléko, dochutíme octem, cukrem a solí. Provaříme po dobu nejméně 20 minut a ke konci vaření zjemníme smetanou. Podáváme se špekovým knedlíkem, brusinkami a citronem. Špekové knedlíky |