Mascarpone kuličky s lanýži na ananasovém carpacciu

200 g mascarpone
50 g cukr moučka
1/2 kávové lžičky lanýžové pasty
100 g amaretkové keksíky
1 ananas
víno
voda
skořice
hřebíček
cukr krystal
badyán

Mascarpone smícháme ručně s cukrem. Vmícháme lanýžovou pastu. Z vypracované hmoty tvoříme kuličky, které obalujeme v rozdrcených amaretkách. Na ananasové carpaccio budeme potřebovat čerstvý ananas nakrájený na tenké plátky s vykrojeným středem. Do hrnce dáme víno, vodu, hřebíček, badyán, skořici a cukr. Přivedeme k varu a vložíme kolečka ananasu. Krátce provaříme a i s rozvarem necháme vychladnout v lednici. Při servírování klademe plátky ananasu na talíř a do vykrojeného středu položíme kuličky. Zdobíme čerstvou mátou.

všechny recepty