Frittata na grilu s chorizem a cuketou

1 salám chorizo
2 lžíce olivového oleje
8 vajec
3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
80 g parmazánu
6 cherry rajčat,
1 cuketa
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvé pečivo

Nakrájejte klobásu na kolečka. Do pánve s kovovou rukojetí vlijte lžíci oleje a asi dvě minuty na něm opékejte klobásu. Děrovanou lžící klobásou vyberte a dejte stranou. Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Opatrně vmíchejte jarní cibulku, polovinu sýra a klobásu.
Do pánve přidejte lžíci oleje a rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte. Zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání navrch rozložte rajčátka a cuketu řeznou stranou nahoru a posypte zbylým sýrem. Když je frittata zespodu zlatavá, vložte ji na gril a nechte ji tam tak dlouho, až se sýr na povrchu roztaví.

všechny recepty