Jehněčí tajine se sušenými švestkami a mandlemi - 6 porcí 1 kg jehněčí kýta Nakrájíme maso na kousky, oloupeme a nakrájíme cibuli na plátky. Do tajinu dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, koření, všechno zlehka orestujeme a zastříkneme vodou a zlehka dusíme cca 1,5 h na mírném ohni. Namočíme švestky do vína a necháme je nabobtnat. Na pánev dáme stolní olej a orestujeme na něm mandle hezky do zlatova. V momentě, kdy je maso, přidáme švestky, posypeme mandlemi a servírujeme. Nakrájíme maso na kousky, oloupeme a nakrájíme cibuli na plátky. Do tajinu dáme olej, zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso, koření, všechno zlehka orestujeme a zastříkneme vodou a zlehka dusíme cca 1,5 h na mírném ohni. Namočíme švestky do vína a necháme je nabobtnat. Na pánev dáme stolní olej a orestujeme na něm mandle hezky do zlatova. V momentě, kdy je maso, přidáme švestky, posypeme mandlemi a servírujeme. |