Čokoládový koláček s ostružinami a rumem 100 g tmavé čokolády (70%)
200 g smetany (30%)
zrnková káva
100 ml okořeněného cukrového vývaru
50 ml tmavého rumu
citronová kůra
kakao
máslo
moučkový cukr
mouka
žloutek
čerstvé ostružiny Tartaletka – koláček Smícháme máslo, moučkový cukr, mouku, žloutek, kakao a necháme těsto odpočinout minimální 4 hodiny. Vypracujeme těsto a vytvoříme koláček, pečeme v troubě cca 25 min při 170°C. Čokoláda - ganache Přiveďte k varu smetanu s kávou, přidejte čokoládu a míchejte, dokud nebude krémovitá konzistence. Sorbet Smíchejte cukrový vývar s rumem, citronovou kůrou, dejte do mrazáku. Naplňte koláček čokoládou, ostružinami a sorbetem. všechny recepty |