Hráškový krém s krutony a slaninovým chipsem - 4 porce

500 g hrášku (může být i mražený)
500 ml drůbežího vývaru
1 cibule
3 brambory
smetana
máslo
olivový olej
pepř
sůl
plátky slaniny
bílé pečivo
máta

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakrájené brambory, hrášek, promícháme, osolíme, jemně opepříme, zalijeme drůbežím vývarem a uvaříme želé. Polévku promixujeme, dle požadované konzistence přidáme smetanu a znovu rozmixujeme. Kdo chce mít krém ještě jemnější, přecedí polévku přes jemný cedník. Chvíli polévku provařte. Dle vlastní chuti dochuťte. Polévku po nalití zdobte krutony, chipsem a lístky máty.

Krutony
Rohlík, bagetu nebo toastový chléb nakrájejte na kostičky a opečte v troubě nebo na pánvi pokapané olivovým olejem a s trochou másla dozlatova.

Chips
Plátky slaniny položte na plech s pečicím papírem, zakryjte je listem pečicího papíru a zatížené dejte do trouby rozpečené na 180C, na 3-4 minuty.

všechny recepty