Kuře dušené na olivovém oleji s chilli a třemi druhy paprik, česneková bageta - 5 porcí 4 polévkové lžíce olivového oleje Omyté kuře nebo kuřecí stehna (prsa), nakrájíme na menší kousky a zbavíme kůže. Papriky omyjeme, překrojíme na půlky, zbavíme jadřinců a nakrájíme na hrubší proužky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a opékáme do zlatavé barvy. Cibuli z hrnce vyjmeme a ponecháme zatím bokem. Do nahřátého oleje přidáme osolené a opepřené kuřecí kousky. Opékáme zhruba 6-8 min. Cibuli vložíme zpět do hrnce a podlijeme bílým vínem. Dusíme spolu 3-4 minuty. Přidáme nakrájené papriky, vše spolu zarestujeme a následně přidáme drcená rajčata, sůl a pepř. Vše dohromady podusíme po dobu 25-30 minut, ke konci vaření přidáme čerstvě nasekanou petrželku. Podáváme s česnekovou bagetou. |