Medový králík na česneku a slivovice se šťouchanými brambory a cuketou - 4 porce

1 králík
10–20 neloupaných stroužků česneku
4 lžíce medu
50 ml slivovice
sůl
pepř
petrželka na ozdobu
0,5 l vývar kuřecí

Předehřejte troubu na 160C. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm ze všech stran králíka, osolte, opepřete a zalijte slivovicí. Zapalte a maso oflambujte až se alkohol vypaří. Poté dejte do pekáče, přidejte stroužky česneku, přikryjte a vložte do trouby péct na cca 45 minut. Mezitím svařte med a vlijte hmotu na pečícího se králíka. Po upečení králíka dejte stranou, výpek přepasírujte přes cedník spolu s části upečeného česneku (druhou část nechte na ozdobu). Maso podávejte přelité omáčkou.

všechny recepty