Kuřecí steak s barevným pepřem, restovaným zeleninovým ragú a zázvorem

150-200 g kuřecí prso
olivový olej
sůl
barevný pepř
citrón
30 g cuketa
30 g paprika
30 g cibule
30 g mrkev
30 g celer
5 g zázvor
tymián
sůl
pepř
olivový olej

Na steaky zvolíme buď kuřecí prsa s kůží, nebo kuřecí prsa, uděláme si marinádu se solí, barevným pepřem, olivovým olejem a citrónem a necháme chvíli odležet, poté steak zprudka opečeme na pánvi a můžeme nechat dodělat v troubě. Ideální teplota uvnitř jádra masa je kolem 77-80°C, aby prso zůstalo šťavnaté.

Zeleninové ragú
Cuketa, paprika, zázvor, cibule, mrkev, celer, vše nakrájíme a opečeme na olivovém oleji, osolíme, můžeme přidat čerstvou bylinku, až těsně před závěrem restování přidáme nakrájený zázvor. Poté vše podáváme.

všechny recepty