Risotto Milánské

5 šálků kuřecího vývarů
2 šálky pokrájené panchetty nebo prosciutta
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce nadrobno nakrájené šalotky
2 šálky arborio rýže
špetka šafránů
čerstvě mletý pepř
trochu strouhaného parmazánů
sůl

Na rozpáleném olivovém oleji s ½ másla orestujeme panchettu s cibulkou, dokud nezesklovatí. Poté přisypeme rýží a lehce orestujeme. Zalijeme ½ šálků horkého vývarů svaříme cca 15min přidáme šafrán a vaříme, dokud rýže není Al dente, tekutina se musí zredukovat. Stáhneme a necháme cca 1 minutu odpočinout. Poté přidáme čerstvý pepř trochu másla sůl a při výdeji zlehka vmícháme strouhaný parmazán. A pár kapek olivového oleje extra virgine.

všechny recepty