Máslové kuřátko s kaštanovou nádivkou, divokou rýží a omáčkou z kořenové zeleniny, podáváme se salátem z červené řepy - 4 porce 1,5 kg kuře Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a zpěňte na pánvi. Přidejte kaštanové pyré, osolte a okořeňte. Odstavte z tepla a přidejte houskové kostičky, muškátový oříšek a nasekanou petrželovou nať a dobře promíchejte. Kuře umyjte, osušte, naplňte nádivkou jen do poloviny a okořeňte. Máslo vsuňte pod kůži. Do pekáče vsypte krájenou kořenovou zeleninu společně s kuřetem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 170°C cca 45 minut. Pak kuře vyndejte z trouby a nechejte pod alobalem a utěrkou ještě 20 min odpočívat. Mezitím rozmačkejte kořenovou zeleninu zalijte vývarem, a propasírujte. Příloha Rýže se vaří cca 30 min na mírném ohni společně se šafránem. Rýži nemusíte proplachovat, aby zůstala lepkavá. |