Kuřecí špalíčky na houbách dušené v červeném víně - 4 porce 2 lžíce olivového oleje V kastrolu s poklicí rozehřejte půlku másla s olejem. Osolte a opepřete kuřecí špalíčky a orestujte je v hrnci do zlatava. Potom vyjměte a odložte stranou. Do kastrolu vhoďte druhou půlku másla a orestujte v něm nasekanou cibuli a rozmačkaný česnek. Přisypte houby ještě chvíli restujte, zalijte vínem, přidejte protlak. Povařte asi 5 min. Přidejte tymián a zalijte vývarem. Vložte zpět kuřecí špalíčky a duste asi hodinu do měkka. Kuře vyjměte z hrnce a vložte je do tepla. Zvyšte plamen. Tekutinu ještě chvíli vařte až začne houstnout a chutě se zintenzivní. Maso vraťte do omáčky a podávejte. |