Pečený filet z candáta s hříbkovou omáčkou - 5 porcí 1 kg candáta Filety candáta osušte, osolte, opepřete a opečte na jedné straně cca 3 min. Otočte a položte na filety kousek másla a ještě chvíli pečte. Očištěné houby nakrájejte na plátky, orestujte na pánvi a dejte stranou. Potom je osolte a opepřete. Hříbková omáčka Rozehřejte máslo na pánvi, přidejte nakrájenou šalotku a potom nakrájené houby. Vše orestujte, zalijte vínem a povařte cca 10 min. Pak přidejte kuřecí vývar a zredukujte na polovinu, pak vlijte smetanu a nechte projít varem. Rozmixujte, osolte, opepřete a přecedíte přes jemné sítko. Petrželové chipsy Očištěný petržel nakrouhejte škrabkou na brambory na tenké plátky. Rozpalte olej a petržel v něm orestujte dozlatova. Na talíř servírujeme nejprve hřiby, potom candáta přelitého omáčkou a dozdobte petrželovými chipsy a pažitkou. |