Jehněčí rameno pomalu pečené ve víně Madeira - 4 porce 1-1,5 kg jehněčí přední rameno Očistěné a omyté jehněčí přední rameno nasolíme mořskou solí, pepřem, rozmarýnem a rozdrceným čenekem a necháme marinovat nejlépe 48 hod. Poté rameno očistíme a připravíme si základ z kořenové zeleniny, který restujeme do tmava. Samotné maso poté zarestujeme za všech stran, abychom ho zatáhli a zůstalo kompaktní. Kořenovou zeleninu a maso následně vložíme do pekáče nebo do nízkého kastrolu a pořádně nasolíme, přidáme pepř, nové koření a rozmarýn. Vše zalijem viínem Madeira, až je maso celé ponořené. Přikryjeme alobalem, nebo poklicí a dame péct do trouby na 115 stupňů zhruba na 2,5 hod. Poté zkontrojuleme, zda maso změklo, ale drží pohromadě - pokud je tužší pokračujeme v pečení. Následně maso vyndáme, necháme zchladit a stačíme pod krájecí deskou pro pravidelný tvar. Ze zbylé zeleniny a výpeku vše dobře přepasírujem a necháme redukovat do tmavé hutné omáčky, vše dochutíme solí a pepřem. Vychladlé maso nakrájíme na porce a před podáváním necháme povařit v redukcí z vína. Podaváme s citronovým puré. Citronové puré |