Kuřecí prso Supreme s rajčatovým ragú a domácími steakovými hranolkami

2 kuřecí prsa s kostí, kůží a horním křídlem
Sůl
Pepř
Cherry rajčátka
Olivový olej
Čerstvá bazalka
Cukr
Vinný ocet
Brambory
Olej

Celé kuřecí prso s kůží si okořeníme solí a pepřem. Zprudka opečeme na pánvi a dáme dopéct do předem vyhřáté trouby na 160 stupňů cca 10-13 minut. Cherry rajčátka si překrojíme na půl, lehce orestujeme na olivovém oleji, osolíme, opepříme, přidáme cukr a vinný ocet, lehce prohřejeme a přidáme čerstvě nasekanou bazalku. Brambory si oškrábeme, nakrájíme na hranolky cca. 1x1 cm a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Podáváme spolu s rajčatovým ragů a kuřecím prsem.

všechny recepty